Person skriver på en tavle mens en annen følger med
Hva er organisk synlighet?

Organisk synlighet er den synligheten og trafikken du får uten betalt annonsering. 

Vi snakker om organisk synlighet både i søk og sosiale medier, hvor begge krever det samme: Innhold som engasjerer. I søkemotorer trenger du innhold som er relevant og troverdig, og som svarer på det brukeren lurer på. I sosiale medier, som på Instagram og Facebook, vil synligheten din være avhengig av brukernes egne algoritmer, engasjement og atferd i større grad. Her vil det derfor være lønnsomt å følge med på trender og nisjer.

Vil du vite mer? I denne artikkelen skal vi hjelpe deg litt på vei mot å forstå hvordan du kan begynne å rangere i Google-søk. 

Slik blir du synlig på Google

Innhold, innhold, innhold. Vi sier det bare. Uten relevant innhold vil du heller ikke bli synlig i googlesøk. Du må sørge for å ha troverdig og relevant innhold som svarer på det målgruppen din lurer på. Det er dette som er søkemotoroptimalisering, ofte kalt SEO.

Gjennomfører du disse fem punktene er du på god vei:

 1. Hei, bloggen!
  Om ikke du allerede har gjort dette, kan du starte med å opprette en underside på nettsiden din der innholdet ditt skal bo. Hva du kaller denne siden bestemmer du selv. Kall den gjerne artikler, blogg eller nyheter. 
 2. Gjennomfør en søkeordsanalyse
  Ja, hva er det egentlig målgruppen din lurer på? En søkeordsanalyse vil hjelpe deg med å forstå hva det er du bør ha fokus på og hvordan de potensielle kundene dine tenker. 
 3. Organisk = levende
  Pass på å oppdatere innholdssiden din jevnlig. Bruk bilder og video aktivt og del artiklene dine i nyhetsbrev, sosiale medier og med venner og bekjente for å øke trafikktallene på siden din. 
 4. Bygg autoritet
  Dessverre holder det ikke med kun innhold. Du må også ha en nettside med autoritet. Scorer du høyt på Googles autoritetsskala, vil du bli prioritert foran noen andre med lavere score og samme innhold. Du bygger autoritet blant annet gjennom trafikktall og ved å bli lenket til gjennom andre høyautoritetssider. Spør derfor alltid om en lenke dersom du blir omtalt av noen andre. 
 5. Sjekk “helsen” til nettsiden
  Ta en helsesjekk av nettsiden din. Dersom den scorer lavt på hastighet og universell utforming kan dette være med på å trekke ned både brukeropplevelse og autoritetsscoren.

Vil du bli synligere, men er usikker på hvor du skal begynne?

Vi i Montage hjelper deg gjerne! Sammen kan vi bygge en solid innholdsstrategi som gjør at du blir synligere og tiltrekker deg flere potensielle kunder. Ta kontakt, så tar vi gjerne en uformell kaffeprat om SEO. 

Montage | Content Production Studio

Montage er det vi liker å kalle for et content production studio. Vi driver med innholdsproduksjon, og hjelper små og mellomstore bedrifter med produksjon av SEO-vennlige artikler, foto og video for bedre synlighet på nett og sosiale medier. Her på denne siden ønsker vi å dele litt av vår kunnskap med deg for at du skal kunne komme i gang med den digitale markedsføringen av bedriften din.

Følg oss

Kontakt oss

Flere artikler