Sjekking av filmutstyr før opptak
Video kan utgjøre forskjellen

Å bruke video på nettsiden kan gjøre den mer engasjerende og hjelpe til med å rangere høyere i søkeresultatene hos Google. Hvis du gjør det på rett måte. Finn ut hvordan du kan utnytte god videomarkedsføring.

Lenge før YouTube og sosiale medier ble oppfunnet fantes det allerede haugevis av nettsider med video. Problemet var bare at det tok veldig lang tid å laste ned og kvaliteten var dårlig. Og ofte tilførte ikke videoen nettsiden noe særlig. Den var der mest fordi det var mulig og fordi det var kult. I dag oversvømmes vi med informasjon, videoer, bilder og annonser overalt hvor vi surfer på nettet. Videoer på nettsider har heldigvis blitt langt mer relevante, mens det i sosiale medier kan oppleves som mer eller mindre kaotisk.

Relevant innhold er viktigst

Det en hvertfall kan slå fast er at engasjementet øker betraktelig ved bruk av video, både på nettsider og i sosiale medier. Men videoen må ha en relevans for produktet, tjenesten eller merkevaren din, og det bør helst engasjerere eller gi noe av merverdi. Dette setter derfor en del krav til kvalitet, hvor videoen dukker opp, hva hensikten med videoen er og om den har et budskap som enten er interessant eller løser et problem for den som ser på.

En video som overbeviser

Se for deg at du skal ut og reise. Valget står mellom to hotell i samme prisklasse og standard som du har søkt deg fram til. Du har klikket deg inn på nettsidene til begge hotellene for å sammenligne. Det ene hotellet har bilder av romtypene og noen få bilder av fellesområdene som lobby, bar og frokostsal. Det andre hotellet har en video med høyt tempo helt øverst på hjemmesiden. I videoen får du både se og nærmest føle på vibbene i resepsjonen, baren, rommene og nærområdet hotellet ligger i. Hvilket hotell er det da mest fristende å velge? Antageligvis den med video.

Øk engasjementet og visningstiden med video

Bare det at noen tar seg tid til å se på videoen på din hjemmeside øker engasjementet og samtidig også visningstiden på din nettside. Det gjør at de kanskje blir enda mer nysgjerrig og klikker videre inn på andre deler av nettsiden din. I enkelte tilfeller kan det være helt avgjørende for om kunden ønsker å gå til innkjøp av ditt produkt eller din tjeneste. En god video vil uansett øke tilliten fra potensielle kunder, og høyne oppmerksomheten rundt din merkevare – såkalt brand awareness.

Hvor lang bør en video være?

Avhengig av hvor videoen skal publiseres finnes det mange formeninger om hvor lang en video bør være. Det kommer selvfølgelig helt an på målet med videoen. En video som skal gi instruksjoner kan være mange minutter lang, mens de mest effektive videoene er kanskje på maks ett minutt. Men ett minutt eller mindre kan være nok til å gi et inntrykk av et produkt eller en tjeneste. Se for deg en nettbutikk som selger klær. Du klikker deg inn på en jakke, og så får du se en video på 20 sekunder av en modell som går rundt i byen med denne jakka på seg. Videoen viser personen med jakka fra ulike vinkler, så du virkelig kan forstå hvordan den ser ut og hvordan passformen er. For visse typer produkter kan dette være den siste lille finishen som gjør at kunden trykker på «Kjøp nå». Det trenger ikke alltid å være så komplisert å lage eller redigere.

Skal vi ta en prat om videomarkedsføring

Er du interessert i å diskutere hvordan videomarkedsføring kan forbedre dine nettsider eller sosiale medier? Legg igjen en melding i skjemaet under her, så kontakter vi deg for en helt uforpliktende videoprat. Vi kan hjelpe deg med hele prosessen: idéfasen, strategi, planlegging, produksjon og publisering.

Montage | Content Production Studio

Montage er det vi liker å kalle for et content production studio. Vi driver med innholdsproduksjon, og hjelper små og mellomstore bedrifter med produksjon av SEO-vennlige artikler, foto og video for bedre synlighet på nett og sosiale medier. Her på denne siden ønsker vi å dele litt av vår kunnskap med deg for at du skal kunne komme i gang med den digitale markedsføringen av bedriften din.

Følg oss

Kontakt oss

Flere artikler